Julianaschool Kwartellaan
ZOEK

TSO

De Julianaschool, locatie Kwartellaan heeft een continurooster. Dat betekent dat alle kinderen in principe tussen de middag op school blijven. De opvang van de kinderen tussen de middag (de TSO) staat beter bekend als ‘de overblijf’.

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag staat er een groep van enthousiaste overblijfouders klaar om ervoor te zorgen dat de kinderen op een veilige en gezellige manier kunnen pauzeren. De kinderen krijgen de tijd om zich te ontspannen en zich weer op te laden voor de middag.

Hoe werkt het?

De TSO duurt drie kwartier. In het eerste kwartier lunchen de kinderen onder begeleiding en verantwoordelijkheid van de eigen leerkracht in de eigen klas. De kinderen nemen zelf hun eten en drinken mee, Hierbij heeft gezond eten onze voorkeur.

Na het eten gaan de kinderen onder begeleiding van overblijfouders een half uur buiten - of binnen spelen, afhankelijk van het weer. Hierna worden de kinderen weer overgedragen aan de leerkrachten.

Eerste groep: eten van 12.00 - 12.15 uur, spelen buiten/binnen van 12.15 - 12.45 uur.

Tweede groep: eten van 12.30 - 12.45 uur, spelen buiten/binnen van 12.45 - 13.15 uur.

Wie zijn de overblijfouders?

Het overblijven wordt verzorgd door ouders die zich vrijwillig inzetten om de overblijf zo plezierig mogelijk te laten verlopen. Hiervoor ontvangen ze een kleine vergoeding. Het merendeel van de ouders heeft een professionaliseringscursus ‘Verantwoord overblijven’ gevolgd en ook een cursus ‘EHBO voor kinderen’.

Mocht u nog vragen hebben of wilt u zich aanmelden als overblijfouder, neem dan contact op met de TSO coördinator, of met de directie van school.

Zijn er regels en afspraken?

Jazeker, deze worden overhandigd aan iedere overblijfkracht. Ook de kinderen weten wat er van ze verwacht wordt en hoe we met elkaar om gaan. Voor de regels tijdens het buitenspelen voor de kleuters klik hier. Voor de regels tijdens het buitenspelen voor de groepen 3 t/m 8 klik hier.

Voor het lezen van het overblijfprotocol kunt u hier klikken.

 

Namens de TSO-commissie,

Ouafaajar Abagdiou, moeder van Mohamed (gr. 8) en Brahim (gr. 3)

Bahar Isikci, moeder van Mete (gr. 7)


OudersBekijk meer nieuws

Leren met elkaar !