Julianaschool Kwartellaan
ZOEK

Engels

 

De Julianaschool, locatie Kwartellaan biedt Vroeg Vreemde Talen Onderwijs (VVTO) aan.

Voor onze school betekent dit dat alle leerlingen lessen Engels krijgen. We starten dus al in groep 1 en werken door tot en met groep 8.

Vroeg beginnen met een vreemde taal is om verschillende redenen een goede keuze. Om te beginnen hebben jonge kinderen het vermogen om een taal spelenderwijs te leren. Na het tiende levensjaar neemt dit vermogen af en verloopt het taalleerproces moeizamer. Bovendien is bekend dat het leren van een tweede taal op jonge leeftijd leidt tot een betere uitspraak in die taal. Daarnaast zijn wij van mening dat een goede Engelse taalvaardigheid onze leerlingen een voorsprong geeft in het voortgezet onderwijs en hun verdere loopbaan.

 

We maken gebruik van de EarlyBird-methodiek

EarlyBird is in 2003 ontstaan uit een initiatief van de Stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR) om jonge kinderen Engels te leren. Het doel van dit initiatief was: de ontwikkeling van ‘meer, beter en vroeger Engels’ in het basisonderwijs. In de loop der jaren is de EarlyBird-methodiek door ervaring en wetenschappelijk onderzoek steeds verder uitgewerkt. EarlyBird is inmiddels een landelijk opererend kenniscentrum. Zij begeleiden de school om het Engels een goede plek te geven binnen ons onderwijs.

                                                                             

Engels in de groepen

Het Engels wordt in de onderbouw (groep 1 tot en met 4) vooral geïntegreerd in de dagelijkse bezigheden. Denk bijvoorbeeld aan het zingen van Engelse liedjes, het aanleren van Engelse versjes, het voorlezen van Engelse prentenboeken, of aan het starten van de dag in het Engels. In de groepen 7 en 8 werd Engels al aangeboden. Nu is er in de hele bovenbouw (groep 5 tot en met 8) aandacht voor Engels. Het Engels wordt aangeboden aan de hand van een methode.

Om te zorgen dat de leerlingen woorden en zinnen op de juiste wijze leren uitspreken, werkt de school samen met een native speaker die vooral werkt aan de mondelinge woordenschat.

Het Engels gaat niet ten koste van de andere schoolvakken aangezien het vaak geïntegreerd gegeven kan worden. Op het rapport van uw kind zal u Engels terug kunnen vinden. We kijken voornamelijk naar de inzet en de participatie.

 

Taalproblemen en Engels

Voor de ouders van kinderen met een taalprobleem (denkt u aan dyslexie of een andere taalstoornis), is er het goede nieuws dat onze aanpak ook voor uw kind een verrijking kan zijn. Aangezien wij er voor kiezen om het Engels op een speelse manier aan te bieden zal uw kind gewoon mee kunnen komen. Het vroeg starten helpt uw kind ook om in het voortgezet onderwijs beter voorbereid deel te nemen aan het vreemde talen onderwijs.

 

 

SchoolBekijk meer nieuws

Leren met elkaar !